Misiuni executate de forțele de ordine în prima zi de carantină la Constanța: 40 de amenzi, în cuantum total de 11.250 lei

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, timp de două săptămâni, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Astfel, forțele de ordine vor acționa în [...] The post Misiuni executate de forțele de ordine în prima zi de carantină la Constanța: 40 de amenzi, în cuantum total de 11.250 lei first appeared on Constanța NEWS.

Misiuni executate de forțele de ordine în prima zi de carantină la Constanța: 40 de amenzi, în cuantum total de 11.250 lei

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, timp de două săptămâni, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Astfel, forțele de ordine vor acționa în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafață cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

În prima noapte de la instituirea măsurii de carantinare zonală, forțele de ordine au verificat 975 de persoane și 820 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 11.250 lei.

„Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu / adeverința eliberată de angajator”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

The post Misiuni executate de forțele de ordine în prima zi de carantină la Constanța: 40 de amenzi, în cuantum total de 11.250 lei first appeared on Constanța NEWS.