Incident la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poartă Albă. Două plăci de rigips desprinse din tavanul spălătoriei au lovit doi deținuți

Un incident a avut loc la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă după ce două plăci de rigips s-au desprins din tavanul spălătorie și au căzut pe doi deținuți. Evenimentul a avut [...]

Incident la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poartă Albă. Două plăci de rigips desprinse din tavanul spălătoriei au lovit doi deținuți

Un incident a avut loc la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă după ce două plăci de rigips s-au desprins din tavanul spălătorie și au căzut pe doi deținuți.

Evenimentul a avut loc la jumătatea lunii decembrie, dar conducerea Penitenciarului Poarta Albă a decis să îl facă public pe 13 ianuarie.

Astfel, administrația Secției exterioare Valu lui Traian a fost notificată pe data de 17 decembrie de către doi deținuți despre faptul că în timp ce se îmbăiau au fost atinși de două plăci de rigips desprinse din tavanul spălătoriei.

“Deținuții au fost prezentați, de îndată, la cabinetul medical al secției și, ulterior, transportați la Spitalul Județean Constanța, pentru efectuarea unor investigații suplimentare. Aceștia au revenit în unitate în cursul aceleiași zile (17.12.2020), integritatea fizică și starea de sănătate nefiindu-le afectate în urma incidentului”, a spus Penitenciarul Poarta Albă.

Asupra zonei de plafon afectate s-a intervenit cu celeritate, iar cauzele deteriorării plăcilor de gips-carton urmează a fi stabilite și remediate.