În Arhiepiscopia Târgoviștei au început conferințele pastoral-misionare!

În Arhiepiscopia Târgoviștei au debutat, online, joi, 19 noiembrie 2020, cu participarea preoților de la protoieriile Târgoviște Sud și Titu, conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Evenimentul a fost prezidat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la el luând parte Părintele Vicar Eparhial, […] Articolul În Arhiepiscopia Târgoviștei au început conferințele pastoral-misionare! apare prima dată în DambovitaNews.

În Arhiepiscopia Târgoviștei au început conferințele pastoral-misionare!

În Arhiepiscopia Târgoviștei au debutat, online, joi, 19 noiembrie 2020, cu participarea preoților de la protoieriile Târgoviște Sud și Titu, conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

Evenimentul a fost prezidat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la el luând parte Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și protopopii celor două protoierii menționate anterior.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat rolul pastoral-misionar al activității social-filantropice a Bisericii, evocând aportul acesteia în mărturisirea valorilor Evangheliei lui Hristos, în susținerea unor nevoi concrete ale aproapelui nostru, precum și în aprofundarea solidarității și a unității în comunitățile noastre.

Mitropolitul Nifon a evidențiat contribuția substanțială a Bisericii noastre în sprijinirea celor afectați de criza sanitară, generată de noua pandemie, cu Covid-19, ca mărturie a filantropiei creștine și comuniunii dintre credincioși.

Astfel, a reamintit că Eparhia noastră a oferit bunuri materiale și alimentare celor în nevoie, aparatură medicală și materiale de dezinfectare, precum și de igienă, unor instituții sanitare, tablete electronice unor elevi performanți sau defavorizați, ori alte bunuri sau bani celor aflați în nevoie.

Articolul În Arhiepiscopia Târgoviștei au început conferințele pastoral-misionare! apare prima dată în DambovitaNews.