Franța începe un program de relaxare a restricțiilor în trei pași, după o lună de carantină generală

Guvernul francez a anunțat că va începe să ridice restricțiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfășurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, relatează Reuters, citată de Mediafax. Președintele Emmanuel Macron va ține, marți, un discurs despre situația virusului și ar putea anunța o relaxare parțială a restricțiilor care […]

Franța începe un program de relaxare a restricțiilor în trei pași, după o lună de carantină generală

Guvernul francez a anunțat că va începe să ridice restricțiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfășurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, relatează Reuters, citată de Mediafax.


Președintele Emmanuel Macron va ține, marți, un discurs despre situația virusului și ar putea anunța o relaxare parțială a restricțiilor care au fost în vigoare de la 30 octombrie, când Franţa a intrat în carantină generală.


„Emmanuel Macron va oferi perspective peste câteva săptămâni, în special cu privire la modul în care ne ajustăm strategia”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, pentru Le Journal Du Dimanche.


„Ceea ce este în joc este adaptarea regulilor de carantină pe măsură ce situația de sănătate se îmbunătățește, evitând în același timp o nouă apariție a epidemiei”, a precizat Attal.


Purtătorul de cuvânt al guvernului a anunțat că „vor fi trei pași pentru relaxare, având în vedere situația în sistemul de sănătate și riscurile legate de unele companii”.


Astfel, conform lui Attal, un prim pas va fi făcut în jurul datei de 1 decembrie, apoi urmează al doilea înainte de sărbătorile de sfârșit de an și al treilea în ianuarie 2021.


Până duminică, Franța a raportat 2.127.051 de cazuri de coronavirus și 48.518 decese provocate de COVID-19, potrivit worldometers.info.


FOTO: EPA