CTP, atac la Patriarh: ”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”

După ce Patriarhul Daniel a comparat interdicțiile de la pelerinajul de Sf. Dimitrie cu cele impuse de autoritățile comuniste în 1989, cu puțin timp înaintea prăbușirii regimului, gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a numit pe șeful BOR ”șarlatan”, iar pe unii dintre preoți, ”satane în sutană”. ”În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel […]

CTP, atac la Patriarh: ”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”

După ce Patriarhul Daniel a comparat interdicțiile de la pelerinajul de Sf. Dimitrie cu cele impuse de autoritățile comuniste în 1989, cu puțin timp înaintea prăbușirii regimului, gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a numit pe șeful BOR ”șarlatan”, iar pe unii dintre preoți, ”satane în sutană”.


”În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă. [...] Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut”, a spus Patriarhul Daniel pe 27 octombrie, conform news.ro, fiind nemulțumit de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.


După aceste declarații, într-un editorial semnat pe republica.ro, Cristian Tudor Popescu a scris că ”IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor”.


”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică - o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc - după, deci, din cauza”, a continuat CTP.


”Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. «Dumnezeu nu se lasă batjocorit!», a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul”, mai scrie jurnalistul.


”Dumnezeu, nu, dar sufletele celor uciși pentru că nu s-au supus bestiilor comuniste, pot fi batjocorite, ÎnaltPreaFericite? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceaușescu și Dej, culminând cu cei care s-au lăsat omorâți pentru libertate la Timișoara și în toată țara, nu fac nici cât negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrire, băi, prietene al omului?”, mai notează gazetarul.


În final, Cristian Tudor Popescu notează că ”satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani”.