Cine este Gheorghe Cojanu, prefectul care îl contrazice pe premierul Orban în privința trecerii Bucureștiului la scenariul roșu și în cea a locurilor de la ATI

Premierul Ludovic Orban a anunţat măsurile care vor trebui adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după ce Capitala a depăşit pragul de trei infectări la mia de locuitori, însă a fost contrazis de prefectul Bucureştiului, reprezentantul Guvernului în teritoriu. Bucureştiul a trecut de pragul de trei infectări la mia de locuitori, fiind […]

Cine este Gheorghe Cojanu, prefectul care îl contrazice pe premierul Orban în privința trecerii Bucureștiului la scenariul roșu și în cea a locurilor de la ATI

Premierul Ludovic Orban a anunţat măsurile care vor trebui adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după ce Capitala a depăşit pragul de trei infectări la mia de locuitori, însă a fost contrazis de prefectul Bucureştiului, reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Bucureştiul a trecut de pragul de trei infectări la mia de locuitori, fiind localitatea cu cele mai multe cazuri de COVID-19. În acest context, ministrul educaţiei Monica Anisie, a anunţat că cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, iar acestea se vor ţine exclusiv online.


Ulterior, premierul Ludovic Orban a precizat care sunt măsurile ce vor fi luate în Bucureşti: purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior, notează Hotnews.


După părerea mea, odată ce DSP a transmis rata de 3,02 la mie nu se mai poate întoarce situația (…) Odată indicele depășit, trebuie adoptate măsurile.

Ludovic Orban:

Declaraţia premierului, integrală, despre situaţia din Bucureşti. În jurul minutului 8 precizează că măsurile trebuie adoptate.Prefectul Bucureştiului îl contrazice pe premier


Gheorghe Cojanu, prefectul Bucureştiului, l-a contrazis pe premier şi spune că dacă luni se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub 3 la mia de locuitori, nu se mai iau măsurile, transmite Digi24.


Dacă vedem o incidenţă sub trei nu mai luăm măsuri, dar trebuie să informăm, iar Comitetul să fie de acord că nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore. (…) Evident, noi am pus această problemă şi am spus, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidenţă sub trei, noi tot trebuie să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că aşa ne impune legea, îl informăm că a fost astăzi 3,02 şi ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeaşi şedinţă să le anulăm.

Gheorghe Cojanu:

Prefectul s-a mai contrazis cu premierul și în privința paturilor de ATI pentru bolnavii de COVID. Gheorghe Cojanu a declarat că în București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, în vreme ce Ludovic Orban a spus că sistemul medical e la 75% din capacitate și nu paturile de ATI sunt problema, ci personalul medical, acolo suntem pe minus


Cine este Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei


Gheorghe Cojanu a fost numit prefect de Bucureşti în a doua jumătate a lunii mai a acestui an. Anterior, a fost inspector guvernamental, potrivit CV-ului.


În 2005, el a ocupat funcția de șef al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 4.


Potrivit declarației sale de avere, Cojanu are trei terenuri intravilane în Câmpulung Muscel, Azuga și București, achiziționate între 1997 și 2001, două proprietăți în București și în Azuga pe numele soției, una cumpărată și una construită în regie proprie, și un autoturism cumpărat în 2016.


El are în bănci mai multe depozite bancare: 38.275 de euro, 30.414 lei, 64.432 de euro, 13.210 lei, precum și titluri de stat, certificate și obligațiuni de 73.250 de lei și 123.000 de lei la trezoreria sectorului 4.