Accident grav în Munții Bucegi. Un turist a căzut într-o râpă, de la peste 60 de metri înălțime, în timp ce cobora de la Vârful Omu – UPDATE

Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați, duminică, să intervină după ce un turist ar fi căzut de la o înălțime de 60 – 70 m, în timp ce se cobora de la Vârful Omu. Din păcate, colegii turistului, care au ajuns primii la bărbat, au anunțat că victima nu mai prezintă semne de viață. UPDATE: […] Articolul Accident grav în Munții Bucegi. Un turist a căzut într-o râpă, de la peste 60 de metri înălțime, în timp ce cobora de la Vârful Omu – UPDATE apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Accident grav în Munții Bucegi. Un turist a căzut într-o râpă, de la peste 60 de metri înălțime, în timp ce cobora de la Vârful Omu – UPDATE

Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați, duminică, să intervină după ce un turist ar fi căzut de la o înălțime de 60 – 70 m, în timp ce se cobora de la Vârful Omu. Din păcate, colegii turistului, care au ajuns primii la bărbat, au anunțat că victima nu mai prezintă semne de viață.

UPDATE: Potrivit Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont la fața locului intervin echipele Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul echipelor Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova pentru soluționare unui caz, posibil cu urmări foarte grave. Un turist a căzut din Creasta Bucșoiului și, din primele informații primite de la cei care au transmis apelul de urgență, se pare ca șansele de supraviețuire în urma căderii au fost minime.
Salvamontiștii vor cobori la accidentat și, în funcție de starea acestuia, condițiile din teren și starea vremii, vor alege cea mai buna variantă pentru recuperarea lui”, a anunțat Salvamont România – Dispeceratul Național.

Știre inițială

Șeful Salvamont Bușteni, Claudiu Vasilescu, a anunțat că este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 56 – 57 de ani care cobora, alături de un grup de turiști, de la Vârful Omu, prin creasta Bucșoiului.

„La un moment dat, de pe Vârful Omu, bărbatul a alunecat și a căzut spre Valea Bucșoiului, de la o înălțime de aproximativ 60 – 70 de metri”, a precizat șeful Salvamont Bușteni.

Colegii victimei au anunțat că au ajuns la victimă și au constatat că bărbatul nu prezintă semne de viață.

Mai multe echipe de salvamontiști se îndreptă la această oră spre locul accidentului.

Articolul Accident grav în Munții Bucegi. Un turist a căzut într-o râpă, de la peste 60 de metri înălțime, în timp ce cobora de la Vârful Omu – UPDATE apare prima dată în Observatorul Prahovean.